Ekonomické dopady pracovní migrace v Mexiku - Zondervan, Mabel; Šíma, Ondřej; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou ekonomických dopadů pracovní migrace se zaměřením na Mexiko. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zaměřuje na základní charakteristiku pracovní migrace, její příčiny, motivy a současné trendy, a dále se věnuje teoretickým přístupům k hodnocení ekonomických dopadů migrace. Praktická část navazuje na část teoretickou a analyzuje demografii Mexika a ekonomické důsledky pracovní migrace na trh práce, veřejný sektor, příjmy z remitencí a dlouhodobý potenciální růst. Výstupem práce je zhodnocení ekonomických dopadů pracovní migrace na Mexiko, a to jak z hlediska pozitivních přínosů, tak i negativních důsledků.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses