Kulturní politika Jižní Koreje - Trampotová, Tereza (2025)
Předmětem diplomové práce je kulturní politika Jižní Koreje. Zohledňuje její historický a společenský kontext a zkoumá její projevy a dopady v České republice. Cílem práce je prozkoumat, jak Jižní Korea aktivně prosazuje svou kulturu v zahraničí, jaké konkrétní kulturní aktivity a projekty realizuje v České republice, a jak tyto snahy ovlivňují vzájemné kulturní porozumění a spolupráci mezi oběma zeměmi. Kulturní politika Jižní Koreje je úspěšnou a efektivní formou veřejné diplomacie, avšak pro dosažení udržitelného rozvoje a prohlubování spolupráce mezi ČR a Jižní Koreou je nezbytné, aby byla více reciprocitní, strategicky koordinovaná a zaměřená nejen na atraktivní popkulturu, ale i na dlouhodobé kulturní a institucionální vazby.