Analýza digitálních marketingových aktivit Temu a jejich vnímání spotřebiteli - Sůvová, Adéla; Vávra, Oldřich; Mikulák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu digitálních marketingových aktivit čínské e-commerce platformy Temu a jejich vnímání českými spotřebiteli. Temu si během krátké doby získalo značnou pozornost díky kombinaci extrémně nízkých cen, masivních reklamních kampaní a intenzivního působení v digitálním prostředí. Cílem práce je identifikovat hlavní marketingové nástroje platformy a posoudit, jak tyto strategie ovlivňují nákupní chování a postoje uživatelů. Teoretická část práce vymezuje klíčové pojmy digitálního marketingu, spotřebitelského chování a etiky v online prostředí. Praktická část kombinuje obsahovou analýzu komunikačních kanálů Temu, SWOT analýzu a kvantitativní dotazníkové šetření mezi českými uživateli internetu. Výsledky ukazují, že reklama Temu má silný zásah, často ale působí nátlakově a vyvolává nedůvěru, zejména kvůli využívání nátlakových a manipulativních taktik. Práce slouží jako případová studie agresivního digitálního marketingu na českém trhu a přispívá k diskuzi o dopadech těchto praktik na důvěru spotřebitelů a konkurenční prostředí v e-commerce.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses