Determinanty financování podniků v dřevařské sféře - Šrogl, Matěj; Nguyen, Truong Anh; Jahodová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato práce se zabývá determinanty, které ovlivňují kapitálovou strukturu tuzemských firem dřevozpracovatelského průmyslu. Práce nejdříve poskytne teoretický základ ke kapitálové struktuře a situaci dřevařství v ČR. Dále v praktické části podrobně zkoumá vývoj kapitálové struktury vybraných firem a poté se za pomoci regresních modelů snaží identifikovat klíčové determinanty kapitálové struktury pro celé odvětví. Cílem této práce je identifikovat hlavní determinanty financování v tomto odvětví a zhodnotit jejich vliv na kapitálovou strukturu českých dřevařských společností. Výsledky práce mohou sloužit jako podklad pro strategická finanční rozhodnutí manažerů a jako praktická aplikace teoretických modelů pro odbornou veřejnost.
Vedoucí práce: Truong Anh Nguyen
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses