Účetnictví a evidence mezd v porovnání předpisů České republiky a Vietnamské socialistické republiky - Nguyen, Thuy Linh (2025)
Bakalářská práce pojednává o srovnání mzdového účetnictví v České republice a Vietnamské socialistické republice se záměrem poukázat na hlavní rozdíly mezi oběma zeměmi. Teoretická část představuje právní úpravu, evidenci a účetnictví mezd. Každá z těchto oblastí je popsána zvlášť pro Českou republiku a Vietnam, přičemž je následně doplněna souhrnem zjištěných odlišností. Praktická část se zabývá porovnáním modelových příkladů, jenž zobrazují vypočtené mzdy dle předpisů daných zemí.