Účetnictví a evidence mezd v porovnání předpisů České republiky a Vietnamské socialistické republiky - Nguyen, Thuy Linh; Marek, Patrik; Purina, Marina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce pojednává o srovnání mzdového účetnictví v České republice a Vietnamské socialistické republice se záměrem poukázat na hlavní rozdíly mezi oběma zeměmi. Teoretická část představuje právní úpravu, evidenci a účetnictví mezd. Každá z těchto oblastí je popsána zvlášť pro Českou republiku a Vietnam, přičemž je následně doplněna souhrnem zjištěných odlišností. Praktická část se zabývá porovnáním modelových příkladů, jenž zobrazují vypočtené mzdy dle předpisů daných zemí.
Vedoucí práce: Patrik Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses