PROBLÉMY A VÝZVY ČESKÉ HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY V LETECH 2022-24 ZPŮSOBENÉ VÁLKOU NA UKRAJINĚ - Lavrinčík, Radek (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou problémů a výzev, kterým byla nucena česká hospodářská politika v letech 2022-24 čelit díky exogenním faktorům, konkrétně válce na Ukrajině. Práce představuje propojení různých ekonomických a jejich názorů s hospodářskými a politickými opatřeními, které byly ve sledovaném období aplikovány. Práce přináší nové poznání a hloubkovou analýzu vymezeného období, s přihlednutím k analýze klíčových makroekonomických agregátů, kterými jsou HDP, inflace a nezaměstnanost. Pro budoucí tvorbu opatření v období krize může tato práce představovat zajímavou analýzu krize předešlé, které je klíčové pochopit pro tvorbu správných hospodářskofiskálních rozhodnutí.