Alokace aktiv vybraných centrálních bank - Jadrná, Pavla (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na komparativní analýzu alokace aktiv vybraných centrálních bank. V teoretické části budou popsány základní funkce centrálních bank a typy aktiv, která mohou držet ve svém portfoliu. Praktická část bude věnována čtyřem centrálním bankám, konkrétně České národní bance, Evropské centrální bance, Federálnímu rezervnímu systému a Bank of Japan. U každé banky bude na základě dostupných dat analyzována struktura jejích aktiv. Cílem je zjistit, v čem se centrální banky v oblasti alokace aktiv podobají, v čem se odlišují a jaké faktory tyto rozdíly ovlivňují.