Alokace aktiv vybraných centrálních bank - Jadrná, Pavla; Brada, Jaroslav, 1964-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na komparativní analýzu alokace aktiv vybraných centrálních bank. V teoretické části budou popsány základní funkce centrálních bank a typy aktiv, která mohou držet ve svém portfoliu. Praktická část bude věnována čtyřem centrálním bankám, konkrétně České národní bance, Evropské centrální bance, Federálnímu rezervnímu systému a Bank of Japan. U každé banky bude na základě dostupných dat analyzována struktura jejích aktiv. Cílem je zjistit, v čem se centrální banky v oblasti alokace aktiv podobají, v čem se odlišují a jaké faktory tyto rozdíly ovlivňují.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses