Socioekonomické dopady spotřebních daní na tabákové výrobky a jejich alternativy v České republice - Vítková, Zuzana; Klazar, Stanislav, 1974-; Havlík, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Diplomová práce analyzuje socioekonomické dopady spotřební daně na tabákové výrobky a jejich alternativy v České republice. Cílem je posoudit vliv zdanění na spotřebu tradičních i alternativních tabákových produktů, jeho účinnost při zlepšení veřejného zdraví a dopady na státní rozpočet. Práce zahrnuje i mezinárodní srovnání zdanění ve vybraných zemích EU. Na základě analýzy jsou navržena doporučení pro optimalizaci daňové politiky, která by efektivně přispěla ke snížení spotřeby tabákových výrobků, zlepšení veřejného zdraví a udržení fiskálních příjmů.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses