Analýza trhu softwarů pro správu kamer - Zaplatílková, Adéla (2025)
Tato práce se zaměřuje na analýzu trhu softwarů pro správu kamer se záměrem poskytnout doporučení společnosti, která na trh uvádí vlastní řešení video dohledu. Cílem práce je provést hloubkovou analýzu trhu video dohledu, konkurence a potřeb uživatelů. Teoretická část shrnuje vývoj video dohledu a jeho fungování v současné době, vysvětlujíc základní pojmy potřebné pro praktickou část. V praktické části je představen produkt sledované společnosti a provedena rozsáhlá analýza identifikující klíčové trendy, příležitosti a hrozby na trhu společně se zmapováním přímé a nepřímé konkurence a zákaznických potřeb. Práce také poskytuje posouzení rizik a návrhy pro jejich mitigaci. Na základě syntézy těchto zjištění jsou určena doporučení společnosti pro unikátní hodnotovou nabídku a positioning produktu.