Analýza rizik společnosti Velvana za účelem posouzení alternativních možností dalšího fungování - Kostitsyna, Yelyzaveta; Kuděj, Michal; Erben, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou rizik a perspektiv dalšího fungování společnosti Velvana, a.s., která se v roce 2015 nacházela v insolvenčním řízení. Cílem práce je zhodnotit, zda existoval potenciál pro překonání krize a zotavení podniku. Práce kombinuje strategickou analýzu (analýza relevantního trhu, atraktivity odvětví, vnitřního potenciálu) a hloubkovou finanční analýzu, na jejichž základě identifikuje klíčové problémy společnosti. Na základě těchto zjištění je navržen restrukturalizační plán a sestaveny Pro Forma finanční výkazy. Pomocí metody diskontovaných peněžních toků (DCF) a simulace Monte Carlo je následně kvantifikován dopad restrukturalizace na hodnotu a rizikový profil společnosti. Závěrem práce je, že i přes kritickou výchozí situaci měla společnost po úspěšné reorganizaci reálnou šanci na životaschopnost a generování pozitivní hodnoty.
Vedoucí práce: Michal Kuděj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses