Vliv hybridní práce na rovnováhu mezi pracovním a osobním životem - Faistaverová, Nikola; Němec, Otakar; Tvrdoňová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá vlivem hybridní práce na rovnováhu mezi pracovním a osobním životem zaměstnanců. Cílem je komplexně analyzovat vliv hybridní práce na work-life balance a porovnat jej s dalšími pracovními režimy, zejména s režimem plně vzdálené práce. Teoretická část vymezuje formy práce na dálku, hybridní model a přístupy k work-life balance. Empirická část využívá dotazníkové šetření k ověření stanovených hypotéz. Výsledky ukázaly, že samotný pracovní režim není rozhodujícím faktorem work-life balance, klíčovou roli hrají zejména flexibilita a autonomie, zatímco organizační podpora má pouze doplňkový vliv. Úspora času díky kratšímu dojíždění ani demografické faktory se neprokázaly jako významné. Práce nabízí doporučení, jak efektivně nastavovat hybridní modely s důrazem na podporu autonomie a jasné vymezení hranic mezi pracovním a osobním životem.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses