Analýza rezerv ve vybraných bankách v ČR - Stoyka, Alina (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou rezerv ve vybraných bankách v České republice. Cílem je zhodnotit strukturu, vývoj a vliv rezerv na výsledky hospodaření bank. První část práce je věnována vymezení rezerv dle českých a mezinárodních standardů. V další části bakalářské práce je znázorněno zachycení rezerv v účetnictví a dopadu na účetní výsledek hospodaření. Praktická část se zabývá podrobnější analýzou rezerv v jednotlivých bankách v období let 2018-2023.