Účetnictví v Turecku a v České republice : porovnání, rozdíly, shody a jejich dopad na podnikatelské prostředí - Kharakhula, Milana (2026)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat účetní systémy Turecka a České republiky, identifikovat klíčové rozdíly a shody mezi nimi a posoudit jejich dopad na podnikatelské prostředí. Práce se zaměřuje na legislativní rámec účetnictví v obou zemích, jejich metodiku vykazování účetních informací a vliv těchto odlišností na podnikatelské subjekty působící v mezinárodním kontextu.