Možnosti propagace a využití staveb Josefa Gočára - Hemerková, Magdalena; Kouba, Vojtěch, 1983-; Matoušková, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato práce se zabývá procesem obnovy vybraných staveb Josefa Gočára se zaměřením na záměr obnovy, její průběh, financování, současné využití staveb a jejich budoucnost. Cílem práce je na základě srovnání obnov Automatických mlýnů v Pardubicích, Bauerovy vily v Libodřicích a Městského muzea v Jaroměři formulovat příležitosti a hrozby spojené s obnovou kulturních památek a navrhnout doporučení pro dobrou praxi. Práce vychází z rešerše odborné literatury, polostrukturovaných rozhovorů s aktéry obnov a souhrnné databáze všech dochovaných Gočárových staveb. Mezi hlavní příležitosti obnov kulturních památek patří uchování kulturní hodnoty, rozvoj veřejného a komunitního života, využití mezinárodní spolupráce a osobní angažovanosti aktérů, zatímco klíčovými hrozbami jsou riziko necitlivých zásahů, nedostatečné plánování provozu, nedostatečná finanční podpora, nestabilita politické podpory a střet různých zájmů.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses