Analýza vybrané investiční příležitosti s využitím technické analýzy - Rawsthorne, Jamie (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá technickou analýzou akcií společnosti BP se zaměřením na tvorbu obchodního systému pro krátkodobé predikce vývoje jejich cen. Cílem práce je navrhnout a otestovat obchodní strategii založenou na kombinaci vybraných technických indikátorů. V teoretické části jsou popsány základy technické analýzy, typy grafů a jednotlivé technické indikátory. Praktická část pak aplikuje vybrané indikátory (klouzavé průměry (SMA), MACD, Bollingerovy pásy, RSI, CCI, MFI, OBV) na historická data akcií BP a na jejich základě konstruuje obchodní systém. Výsledky ukazují, že vhodná kombinace těchto nástrojů umožňuje dobře identifikovat změny trendu a generovat vstupní a výstupní signály s využitím pro krátkodobé obchodování.