Analýza vybrané investiční příležitosti s využitím technické analýzy - Rawsthorne, Jamie; Brada, Jaroslav, 1964-; Quang, Tran Van; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá technickou analýzou akcií společnosti BP se zaměřením na tvorbu obchodního systému pro krátkodobé predikce vývoje jejich cen. Cílem práce je navrhnout a otestovat obchodní strategii založenou na kombinaci vybraných technických indikátorů. V teoretické části jsou popsány základy technické analýzy, typy grafů a jednotlivé technické indikátory. Praktická část pak aplikuje vybrané indikátory (klouzavé průměry (SMA), MACD, Bollingerovy pásy, RSI, CCI, MFI, OBV) na historická data akcií BP a na jejich základě konstruuje obchodní systém. Výsledky ukazují, že vhodná kombinace těchto nástrojů umožňuje dobře identifikovat změny trendu a generovat vstupní a výstupní signály s využitím pro krátkodobé obchodování.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses