Finanční analýza mBank - Málková, Barbora; Radová, Jarmila; Vasyliev, Dmytro; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na finanční analýzu polské banky mBank S.A. v období 2019 až 2024 s cílem vyhodnocení jejího finančního zdraví. Je rozdělena do dvou hlavních částí. V teoretické části jsou vymezeny základní principy finanční analýzy s ohledem na specifika bankovního sektoru. V praktické části je nejprve představena analyzovaná instituce, poté následuje přehled makroekonomického a odvětvového vývoje v zemích její působnosti. Zpracovaná finanční analýza vychází především z aplikace elementárních metod – využívá především absolutní a poměrové ukazatele, přičemž nechybí ani srovnání dosahovaných hodnot s vybranými konkurenčními bankami. V závěru jsou na základě zjištěných výsledků identifikovány oblasti, v nichž mBank vynikala, i ty, ve kterých zaostávala za konkurencí.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses