Expanze SaaS (software-as-service) firmy : Rozvoj a expanze podnikání v severském a středomořském regionu - Mondek, Matěj; Smrčka, Luboš; Erben, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se věnuje problematice expanze SaaS (Software as a Service) společnosti na zahraniční trhy. Cílem je vybrat nejvhodnější trh pro vstup a navrhnout strategii, která zohlední obchodní, technologické a kulturní aspekty. Teoretická část představuje principy internacionalizace podniků, specifika SaaS modelu a analytické nástroje pro hodnocení trhů. V praktické části jsou pomocí PESTLE analýzy, analýzy konkurence, ověření product-market fitu a vícekriteriálního hodnocení porovnány dva vybrané trhy – Španělsko a Švédsko. Na základě výsledků analýz je vybraný cílový trh dále rozpracován z hlediska vstupní strategie, provozní a technické připravenosti, časového plánu a identifikace hlavních rizik.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses