Význam spotřebního chování při rozhodování o marketingové orientaci na trhu sportovních potřeb - Hřebecká, Andrea (2025)
Diplomová práce Význam spotřebního chování při rozhodování o marketingové orientaci na trhu sportovních potřeb se zabývá analýzou faktorů ovlivňujících nákupní rozhodování a vytvářením spotřebitelských segmentů. Teoretická část vymezuje pojem spotřebního chování, principy cíleného marketingu a postupy segmentace trhu. Praktická část využívá sekundární data z projektu MML-TGI a primární data z dotazníkového šetření, které byly propojeny a analyzovány pomocí faktorové, shlukové a kontingenční analýzy. Na základě výsledků byly identifikovány hlavní segmenty spotřebitelů a popsány jejich preference a očekávání. Výstupy práce poskytují firmám působícím na trhu sportovních potřeb doporučení pro cílené marketingové strategie, které umožňují zvýšit konkurenceschopnost a lépe reagovat na potřeby zákazníků.