Řízení nákladů a strategie růstu vybrané firmy - Tulis, Kryštof; Krause, Josef, 1978-; Ali, Tanweer; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na řízení nákladů a strategii růstu ve vybrané firmě. Cílem je vyhodnotit ziskovost a strategický přínos klientů, sestavit model řízení zákaznického portfolia a formulovat doporučení pro další růst firmy. Teoretická část rozebírá strategii růstu v kontextu malých a středních podniků, strategického řízení zákaznického portfolia a metodu Activity-Based Costing jako nástroje pro řízení nákladů a analýzu ziskovosti. Dále představuje vybrané nástroje strategické analýzy, které doplňují hlavní část práce a zasazují výsledky do kontextu okolí firmy. Praktická část se věnuje analýze klientského portfolia vybrané firmy a implementaci metody ABC. Na základě zjištění je sestavena matice zákaznického portfolia (dimenze ziskovost a strategický přínos) a formulována doporučení pro další růst firmy. Výsledky odhalují rozdíly mezi klíčovými a méně významnými klienty a pro vedení vybrané firmy poskytují pevný základ pro strategické rozhodování.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses