Marketingová komunikace v bankovním sektoru - Čížková, Táňa; Koudelka, Jan; Wenig, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na strategii marketingové komunikace vybrané společnosti v bankovním sektoru v České republice, konkrétně Raiffeisenbank a.s. Cílem je analyzovat její současnou komunikační strategii a zhodnotit efektivitu zvolených komunikačních kanálů při propagaci produktů. Práce kombinuje teoretický rámec marketingu služeb a bankovního prostředí s praktickou analýzou marketingových aktivit Raiffeisenbank. V praktické části je proveden jak kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření, tak i kvalitativní výzkum ve formě polostrukturovaných rozhovorů. Výsledky obou výzkumů jsou využity pro vytvoření SWOT analýzy, která identifikuje silné a slabé stránky komunikace banky, stejně jako příležitosti a hrozby z tržního prostředí. Závěr práce pak obsahuje konkrétní doporučení pro optimalizaci komunikační strategie Raiffeisenbank.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses