Segmentace trhu rekreačního turismu - Jeníková, Veronika (2025)
Diplomová práce se zabývá segmentací trhu rekreačního turismu v České republice. Jejím hlavním cílem bylo identifikovat segmenty trhu, popsat jejich charakteristiky a navrhnout marketingová doporučení. Teoretická část se věnovala rešerši literatury v oblasti spotřebitelského chování, segmentace a rekreačního turismu. Praktická část byla rozdělena na sekundární a primární výzkum. Sekundární výzkum vycházel z analýzy dat MML-TGI agentury MEDIAN v programu Data Analyzer. Primární výzkum využíval dotazníkové šetření a analýzu dat v programu IBM SPSS. V každém z výzkumů bylo identifikováno pět segmentů, které byly následně propojeny na základě jejich podobností. Výsledkem bylo sestavení pěti výsledných profilů tržních segmentů a formulace marketingových doporučení pro subjekty působící na trhu rekreačního turismu.