Segmentace trhu rekreačního turismu - Jeníková, Veronika; Koudelka, Jan; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá segmentací trhu rekreačního turismu v České republice. Jejím hlavním cílem bylo identifikovat segmenty trhu, popsat jejich charakteristiky a navrhnout marketingová doporučení. Teoretická část se věnovala rešerši literatury v oblasti spotřebitelského chování, segmentace a rekreačního turismu. Praktická část byla rozdělena na sekundární a primární výzkum. Sekundární výzkum vycházel z analýzy dat MML-TGI agentury MEDIAN v programu Data Analyzer. Primární výzkum využíval dotazníkové šetření a analýzu dat v programu IBM SPSS. V každém z výzkumů bylo identifikováno pět segmentů, které byly následně propojeny na základě jejich podobností. Výsledkem bylo sestavení pěti výsledných profilů tržních segmentů a formulace marketingových doporučení pro subjekty působící na trhu rekreačního turismu.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses