Měnící se preference generace Z a jejich dopad na strategii módních značek - Kutílek, Roman; Krause, Josef, 1978-; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na měnící se preference generace Z a jejich dopad na strategii módních značek. Cílem je formulovat praktická doporučení pro firmy působící v oděvním průmyslu, které chtějí efektivně oslovit tuto demografickou skupinu. Výzkum kombinuje kvantitativní metodu v podobě dotazníkového šetření mezi 292 respondenty a analýzu sekundárních dat vybraných značek pomocí Business Model Canvas a SWOT analýzy. Kvantitativní část potvrdila, že ženy a vzdělanější jedinci vykazují vyšší zájem o udržitelnost. Analýza sekundárních dat identifikovala čtyři klíčové atributy úspěšné značky: autenticita, udržitelnost, digitalizace a agilita. Výsledky ukazují, že značky musí být autentické v komunikaci a transparentní v hodnotách, které sdílí se svými zákazníky. Na základě zjištěných dat jsou navržena konkrétní doporučení pro módní značky zaměřující se na generaci Z.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses