Specifika marketingové komunikace pražských artových kin - Nováková, Eliška; Hanzlík, Jan, 1979-; Grosman, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na marketingovou komunikaci pražských artových kin a analýzu jejich komunikačních strategií. Cílem práce je zjistit, jaké marketingové strategie a komunikační nástroje jsou nejúčinnější při oslovování cílového publika, a na základě těchto zjištění formulovat doporučení pro optimalizaci marketingové komunikace artových kin s cílem posílit jejich konkurenceschopnost. Teoretická část zahrnuje přehled nástrojů marketingové komunikace, specifika filmového marketingu a charakteristiku artových kin v českém prostředí. Zvláštní pozornost je věnována online marketingovým nástrojům, zejména využití sociálních sítí, které dnes hrají klíčovou roli v propagaci filmových projekcí a budování vztahu s diváky. Praktická část využívá kombinaci kvalitativního výzkumu. Zahrnuje rozhovory s marketingovými manažery vybraných artových kin, obsahovou analýzu jejich marketingové komunikace a hodnocení jednotlivých strategií na základě stanovených kritérií.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses