Komparace crowdfundingových platforem pro financování podniku - Janouch, Dominik (2025)
Bakalářská práce zkoumá crowdfunding se zaměřením na platformy z pohledů investorů a žadatelů. Úvodní část shrnuje historický vývoj a základní modely crowdfundingu, hlavním cílem je rozbor vybraných mezinárodních portálů a jejich fungování. Metodicky je založena především na komparaci informací z veřejně dostupných zdrojů a webových informací. Výsledky ukazují klíčové rozdíly v přístupu podle typologie crowdfundingu nebo samotné platformy a poskytují ucelený pohled na jejich fungování.