Komparace crowdfundingových platforem pro financování podniku - Janouch, Dominik; Svačina, Pavel, 1979-; Jahodová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce zkoumá crowdfunding se zaměřením na platformy z pohledů investorů a žadatelů. Úvodní část shrnuje historický vývoj a základní modely crowdfundingu, hlavním cílem je rozbor vybraných mezinárodních portálů a jejich fungování. Metodicky je založena především na komparaci informací z veřejně dostupných zdrojů a webových informací. Výsledky ukazují klíčové rozdíly v přístupu podle typologie crowdfundingu nebo samotné platformy a poskytují ucelený pohled na jejich fungování.
Vedoucí práce: Pavel Svačina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses