Municipální marketing Olomouce - Svozilová, Barbora; Kouba, Vojtěch, 1983-; Lindner, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá municipálním marketingem Statutárního města Olomouc. Cílem je analyzovat, jak město prostřednictvím strategických dokumentů a komunikace oslovuje vymezené cílové skupiny. Význam práce spočívá v reflexi toho, jak je identita města utvářena a komunikována ve vztahu k těmto cílovým skupinám. Teoretická část vymezuje pojmy municipální marketing, městská identita a branding města. Empirická část je založena na analýze strategických dokumentů města, polostrukturovaných rozhovorech s představiteli města a Univerzity Palackého a komparaci s německým městem Heidelberg. Výsledky odhalují silné i slabé stránky nástrojů municipálního marketingu Olomouce a upozorňují na klíčovou roli Univerzity Palackého při utváření identity města. Práce přináší doporučení pro zlepšení municipálního marketingu s důrazem na efektivnější využití identity města, kulturní infrastruktury i způsobů komunikace vůči cílovým skupinám.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses