MLM : Komparativní analýza nadnárodních a lokálních firem v ČR - Vaňous, Pavel; Hnilica, Jiří, 1976-; Sieber, Patrik, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce řeší oblast multi-level marketingu a jeho působení v České republice. Cílem je provést komparativní analýzu národní společnosti JUST CS a nadnárodní společnosti LR Health & Beauty Systems a zjistit, jaké mají tyto modely shody a odlišnosti. K řešení je použita metoda komparativní analýzy založená na veřejně dostupných zdrojích a hloubkových rozhovorech s distributory obou společností. Výsledky ukazují, že obě společnosti sdílejí společné znaky v oblasti osobních obratů a v rámci právní regulace a pravidel stanovených profesními sdruženími. Největší rozdíly se nacházejí v systému odměňování, motivaci a organizační kultuře. Hlavním výsledkem zjištění je, že JUST CS funguje spíše jako rodinně orientovaný podnik s jednodušším systémem, zatímco LR Health & Beauty Systems působí více korporátním dojmem vysokou mírou hierarchie a vyššími nároky v systému.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses