Využití Market Profile a Order flow pro podporu intradenního obchodování futures - Šístek, Oldřich; Fičura, Milan; Folprecht, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a ověřit efektivitu intradenního obchodování futures kontraktů s využitím metod Market Profile a orderflow (Footprint). Práce je rozdělena do dvou částí. První část tvoří teoretický základ, ve kterém jsou podrobně popsány principy a techniky Market Profile a Footprint, včetně jejich charakteristických vlastností, interpretace tržních dat a možností jejich praktického využití při intradenním obchodování. Navazující praktická část se věnuje aplikaci teoretických poznatků na reálném trhu za využití automatizovaného backtestu a srovnání náhodného obchodování s obchodováním této strategie pomocí nejrůznějších statistických metrik, aby byla demonstrována případná ziskovost či ztrátovost strategie postavené na těchto teoriích.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses