Možnosti a meze animace zámeckých objektů v mikroregionu Podbořansko a okolí - Raabová, Julie (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou animace kulturního dědictví na příkladu zámeckých objektů v mikroregionu Podbořansko a jeho okolí. Cílem práce je analyzovat způsoby současného využití vybraných zámků, zhodnotit jejich potenciál pro další rozvoj a identifikovat faktory, které ovlivňují možnosti jejich oživení. Práce identifikuje příklady dobré praxe a nabízí doporučení pro udržitelné formy využívání zámeckých areálů v periferním regionu s vysokou koncentrací kulturních památek.