Logistické zajištění e-shopu - Steierová, Eva (2025)
Žijeme v době, kdy je nakupování prostřednictvím e-shopů běžnou součástí každodenního života. Tato diplomová práce se zaměřuje na logistické zajištění e-shopu Resin Studio, provozovaného společností Angel Company s.r.o. Cílem je zhodnotit současné nastavení logistických procesů a navrhnout doporučení pro jejich optimalizaci. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti logistiky a elektronického obchodování. Praktická část se soustředí na procesy zásobování, skladování, kompletace a výběru způsobů doručování zásilek, a to na základě pozorování provozu, rozhovorů a analýzy interních dokumentů. Z výsledků vyplynulo, že Resin Studio funguje na dobré úrovni, ale existují oblasti pro zefektivnění. Doporučeno je pravidelné využívání ABC analýzy prostřednictvím systému Shoptet, úpravy skladových prostor, ergonomie balicího pracoviště a optimalizace spolupráce s dopravci, zejména s ohledem na mezinárodní přepravu. Práce přináší konkrétní doporučení pro Resin Studio a může také sloužit jako inspirace pro jiné menší e-shopy s podobným sortimentem.