Metodické postupy pro volbu statistických jednotek a souborů - Blahník, Jaroslav; Polednová, Zdeňka; Kvaltínová Marta; Šíma, Vladimír; Dubský, Stanislav; Výzkumný ústav sociálně ekonomických informací a automatizace v řízení (Praha : Výzkumný ústav sociálně ekonomických informací a automatizace v řízení, 1984)
Výzkumná práce zaměřená na teoretické a praktické aspekty výběru statistických jednotek a souborů ve statistickém zjišťování. Publikace rozpracovává metodologii tvorby reprezentativních výběrů a poskytuje doporučení pro jejich aplikaci v různých oblastech statistiky.
Nad názvem: Výzkumný ústav sociálně ekonomických informací a automatizace v řízení
Terminologický slovník
Dílčí úkol: 905-104/1 "Racionalizace a inovace statistického informačního systému a jeho integrace s jinými informačními soustavami"
Hlavní úkol: 905-104 "Inovace, racionalizace obsahově metodických prvků státní statistiky a vytvoření systému ekonomických analýz"
Obsahuje bibliografii
Keywords: statistické metody; statistické soubory; statistická šetření; Československo; výzkumné zprávy; statistical methods; statistical groupings; statistical inquiries; Czechoslovakia; research reports