Ekonomická efektivnost automatizace v ASŘ - Adamec, Stanislav, 1938- (Výzkumné zprávy (Ústav pro využití výpočetní techniky v řízení), 1982)
Výzkumná práce analyzuje ekonomické dopady zavádění automatizovaných systémů řízení (ASŘ) v průmyslové praxi. Autor hodnotí efektivnost automatizace z hlediska nákladů, produktivity a optimalizace výrobních procesů, s důrazem na metodologii ekonomického hodnocení.