Ekonomická efektivnost automatizace v ASŘ - Adamec, Stanislav, 1938-; Ehleman, Jan, 1930-2010; Toman, Prokop, 1942-; Lukášek, Jiří; Rosický, Stanislav; Hloušek, Jaroslav; Ústav pro využití výpočetní techniky v řízení (Praha : [nakladatel není známý], 1982)
Výzkumná práce analyzuje ekonomické dopady zavádění automatizovaných systémů řízení (ASŘ) v průmyslové praxi. Autor hodnotí efektivnost automatizace z hlediska nákladů, produktivity a optimalizace výrobních procesů, s důrazem na metodologii ekonomického hodnocení.
Řešitelské pracoviště: Ústav pro využití výpočetní techniky v řízení
Název zprávy: Analýza současného stavu zjišťování efektivnosti využití výpočetní techniky
Číslo a název hlavního úkolu PO4-121-405: Směry rozvoje ASŘ v ČSSR
Keywords: automatizace; automatizované systémy řízení; ekonomická efektivnost; průmyslová automatizace; Československo; výzkumné zprávy; automation; automatic control systems; economic efficiency; industrial automation; Czechoslovakia; research reports