Materialy po istorii SSSR. II, Dokumenty po istorii XV-XVII vv. - Novosel‘skij, Aleksej Andrejevič, 1891-1967; Puškarev, Lev Nikitovič, 1918-2019; Institut istorii (Akademija nauk SSSR) (Moskva : Izdatel'stvo Akademii nauk SSSR, 1955)
Druhý díl dokumentárního souboru přináší prameny k dějinám Ruska v období 15. až 17. století. Zaměřuje se na vývoj státní moci, společenské struktury a ideologické základy předmoderního období.
Nad názvem: Akademija nauk SSSR, Institut istorii
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: 15.-17. století; společnost a politika; politické dějiny; politické ideologie; dějiny; Sovětský svaz; Rusko; kolektivní monografie; dokumenty; 15th-17th centuries; society and politics; political history; political ideologies; history; Soviet Union; Russia; collective monographs; documents