Trestní odpovědnost umělé inteligence - Charvát, Jakub, 2000- (Právní monografie (Wolters Kluwer ČR), 2025)
Kniha se zabývá otázkou, zda a jak lze systémy umělé inteligence činit trestně odpovědnými. Autor analyzuje český i zahraniční právní rámec, judikaturu a nabízí návrhy řešení pro budoucí právní praxi.