Trestní odpovědnost umělé inteligence - Charvát, Jakub, 2000- (Praha : Wolters Kluwer, 2025)
Kniha se zabývá otázkou, zda a jak lze systémy umělé inteligence činit trestně odpovědnými. Autor analyzuje český i zahraniční právní rámec, judikaturu a nabízí návrhy řešení pro budoucí právní praxi.
"Právní stav publikace je ke dni: 30. června 2025"—Rub titulní stránky
Soupis právních předpisů a judikatury
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Keywords: umělá inteligence; trestní odpovědnost; trestné činy; trestní právo; Česko; monografie; artificial intelligence; criminal liability; crimes; criminal law; Czechia; monographs