Zefektivnění přepravy zboží pro středně velký podnik - Novotný, Jonáš (2025)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a zefektivněním přepravy pro středně velký podnik, se zaměřením na silniční a železniční dopravu. Cílem je identifikovat efektivní řešení, které by umožnilo snížit náklady a zlepšit logistické procesy. K řešení byla využita případová studie zahrnující detailní kalkulace nákladů, časové analýzy a modelování variant přepravy. Výsledky ukazují, že v daném kontextu železniční přeprava nepředstavuje atraktivní alternativu, zejména z hlediska flexibility a složitější manipulace s nákladem. Práce přináší návrh nového řešení přepravy, které navyšuje kapacitu, snižuje náklady a posiluje konkurenční výhodu podniku.