Postavení veřejné správy ve struktuře veřejné moci od roku 1848 po současnost se zaměřením na její probíhající elektronizaci - Koptová, Karla; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce přibližuje čtenáři vývoj organizace veřejné správy v českých zemích od období Velké Moravy, přes formování českého státu, až po současnost. Čtenář se seznámí s postupnou modernizací veřejné správy, kdy s právem na digitální službu vznikla našemu státu povinnost poskytovat své služby i v elektronické podobě a základem této digitalizace veřejné správy se staly základní registry. V rámci digitalizace veřejné správy je diplomová práce zaměřena na porovnání právě probíhající neúspěšné digitalizace stavebního řízení u nás s jedničkou digitalizace a kyberbezpečnosti – Estonskem. V závěru práce vyhodnocuje dílčí úspěchy digitalizace veřejných služeb v ČR, její kybernetickou připravenost a navrhuje kroky pro zajištění úspěchu digitálních služeb i v procesu stavebního řízení.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses