Vnímání vybrané značky mladou generací - Maryšková, Kateřina; Koudelka, Jan; Duben, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá vnímáním značky Sportisimo mladou generací, konkrétně příslušníky Generace Z v České republice. Cílem práce je zjistit, jaké asociace a hodnoty si mladí spotřebitelé se značkou spojují a jak Sportisimo obstojí ve srovnání s konkurencí. V teoretické části jsou představeny klíčové modely hodnoty značky podle Aakera, Kellera a Kapferera a vymezeny charakteristiky Generace Z. Metodická část popisuje kombinaci kvalitativního a kvantitativního výzkumu, který zahrnuje polostrukturované rozhovory, dotazníkové šetření a analýzu dat z databáze MML-TGI. Praktická část práce prezentuje výsledky výzkumu a interpretuje nákupní chování, znalost a vnímání značky Sportisimo ze strany mladých spotřebitelů. Získané poznatky ukazují na silné povědomí o značce, ale také na slabší emoční vazbu a nižší loajalitu Generace Z ve srovnání s konkurenty. Na základě výsledků jsou navržena doporučení pro posílení identity a image značky směrem k mladé cílové skupině, zejména v oblasti digitální komunikace, autenticity a propojení se sportovními trendy.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses