Potenciální dopady výstavby stezky v korunách stromů v oblasti Klínovce na cestovní ruch Karlovarského kraje - Štětinová, Veronika (2025)
Bakalářská práce analyzuje již existující stezky v korunách stromů v České republice pomocí základních údajů k cestovnímu ruchu. Hlavním cílem bylo zhodnotit možné dopady plánované výstavby obdobné atrakce v oblasti Klínovce na cestovní ruch Karlovarského kraje, a to s ohledem na výsledky provedené analýzy již fungujících stezek. Výsledky analýzy ukázaly, že se stezky po svém otevření zařadily mezi nejnavštěvovanější turistické cíle ve sledovaných krajích a zároveň měly vliv na růst intenzity a hustoty cestovního ruchu a počet hostů v hromadných ubytovacích zařízeních. S otevřením stezek však současně vznikly problémy se zvýšenou intenzitou dopravy a nehodovostí. Výsledky jsou doplněny o poznatky získané prostřednictvím řízených strukturovaných rozhovorů se zástupci obcí Boží Dar a Jáchymov, kterých by se případná realizace projektu přímo dotkla.