Neviditelná gorila : jak nás intuice klame - Chabris, Christopher F., 1966-; Simons, Daniel J.; Vichnar, David, 1983- (Praha : Portál, 2025)
Kniha shrnuje poznatky z výzkumů v oblasti psychologie vnímání, pozornosti a intuice. Autoři na základě známého experimentu s "neviditelnou gorilou" ukazují, jak nás naše mysl klame a jaké to má důsledky pro každodenní život.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: smyslové vnímání; smyslové klamy; paměť; vizuální vnímání; kognitivní psychologie; monografie; senses and sensation; sensory illusion; memory; visual perception; cognitive psychology; monographs