Emancipace a útlak : kapitoly z politické filosofie - Brabec, Martin; Filosofický ústav (Akademie věd ČR) (Praha : Filosofia, 2025)
Autor zkoumá vztah mezi svobodou, vlastnictvím a mocí. Propojuje témata emancipačních snah a forem útlaku, věnuje se kritice liberální demokracie, vlivu ekonomické moci v kapitalismu a představuje nepodmíněný základní příjem jako možný nástroj skutečné emancipace.
Obsahuje bibliografie, bibliografické odkazy a rejstříky
Anglické resumé
Vydavatel: Filosofický ústav AV ČR
Keywords: emancipace; soukromé vlastnictví; svoboda; marxismus; kapitalismus; liberální demokracie; politická filozofie; monografie; emancipation; private ownership; liberty; Marxism; capitalism; liberal democracy; political philosophy; monographs