Úvod do udržitelného rozvoje : souvislosti environmentálního pilíře - Bittner, Michal (Masarykova univerzita, 2025)
Publikace přehledně vysvětluje principy udržitelného rozvoje se zaměřením na environmentální dimenzi. Autoři analyzují hlavní ekologické problémy, jejich příčiny a propojení s ekonomickými a sociálními aspekty. Druhé vydání přináší aktualizované poznatky o ochraně životního prostředí a nástrojích hodnocení udržitelnosti. Kniha je určena studentům i odborné veřejnosti.