Úvod do udržitelného rozvoje : souvislosti environmentálního pilíře - Bittner, Michal; Suchánková, Lenka; Masarykova univerzita. Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí (Brno : Masarykova univerzita, 2025)
Publikace přehledně vysvětluje principy udržitelného rozvoje se zaměřením na environmentální dimenzi. Autoři analyzují hlavní ekologické problémy, jejich příčiny a propojení s ekonomickými a sociálními aspekty. Druhé vydání přináší aktualizované poznatky o ochraně životního prostředí a nástrojích hodnocení udržitelnosti. Kniha je určena studentům i odborné veřejnosti.
Na obálce nad názvem: MUNI, RECETOX
Obsahuje bibliografii
Keywords: udržitelný rozvoj; životní prostředí; environmentální problémy; učebnice vysokých škol; sustainable development; environment; environmental problems; textbooks (higher)