Svědectví o životě v KLDR 2 - Špitálníková, Nina, 1987-; Ledl, Dana (V Praze : Paradox, 2025)
Autorka přináší autentické výpovědi uprchlíků z Korejské lidově demokratické republiky, které odhalují každodenní realitu života v totalitním režimu. Na svou předchozí knihu Svědectví o životě v KLDR, oceněnou cenou Magnesia Litera, navazuje novými rozhovory, v nichž ukazuje lidské osudy, útlak, propagandu i touhu po svobodě.
Obsahuje QR kód s přístupem k poslechu podcastu
Keywords: 20.-21. století; totalitní režimy; totalitarismus; uprchlíci; sociální poměry; každodenní život; politika a vláda; Korejská lidově demokratická republika; rozhovory; vzpomínky; 20th-21st centuries; totalitarian regimes; totalitarianism; refugees; social conditions; everyday life; politics and government; Korea (North); interviews; reminiscences