Budoucnost je nerůst : průvodce na cestu ke světu po kapitalismu / Matthias Schmelzer, Andrea Vetter, Aaron Vansintjan ; přeložil Viktor Jurek - Schmelzer, Matthias, 1983- (PeopleComm, 2023)
Kniha kriticky rozebírá podstatu ekonomického růstu a jeho negativní ekologické, společenské i kulturní dopady v globálním kontextu. Představuje koncept nerůstu jako alternativní ekonomické a společenské uspořádání založené na solidaritě, udržitelnosti a spravedlnosti. Autoři diskutují možnosti praktické realizace nerůstu a nabízejí inspiraci pro systémové změny.